Rendőri intézkedés után halt meg egy férfi Teplicében

2021. június 22. – 13:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életét vesztette a férfi, miután egy cseh rendőr percekig térdelt a nyakán, írja az Új Szó. Az eset a csehországi Teplice városban történt hétfőn.

Eddigi információk szerint a járőröket két, tudatmódosítószer hatása alatt álló férfi verekedése miatt riasztották, mire azonban kiérkeztek, az egyik elkövető elmenekült.

A közösségi médiában az esetről terjedő videón látni, hogy három rendőr elfogja a helyszínen maradt roma férfit. Az egyik járőr a lábain, a másik néhány percig a nyakán térdel, a harmadik rendőr pedig megbilincseli.

Veronika Hyšplerová, a cseh rendőrség szóvivője elmondta, hogy a férfi később a mentőben életét vesztette, halálát azonban nem a rendőrök okozták.

A cseh rendőrség egy nyilatkozatban kijelentette, hogy a fiatal roma férfi a vérében talált magas kábítószer-tartalom, továbbá szívbetegsége következtében hunyt el.

A Twitteren egy videót is közöltek, amelyen látható, hogy a férfi a járőrök megérkezése előtt a közelben lévő autóknak is nekiesett.

A rendőrség közölte: Ez nem a „cseh Floyd-ügy”. Törvényes intézkedés történt egy többszörös bűnismétlő ellen, aki a kábítószer hatása alatt a autókat rongált, és figyelmen kívül hagyta a rendőrök felszólításait. Halála nem hozható kapcsolatba a rendőri intézkedéssel, ezt a bírósági boncolás is megerősíti – tették hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!