Elpusztult Joe Biden kutyája, Champ

2021. június 19. – 20:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök és Jill Biden first lady bejelentették, hogy elhunyt szeretett német juhászkutyájuk, Champ, aki 13 évig volt velük, írja a BBC.

„A családunk ma elvesztette szeretett társát, Champet. Hiányozni fog”

- írta Biden elnök a Twitteren.

Champ volt az egyike annak a két német juhásznak, aki a Fehér Házban élt Bidenékkel.

„A legörömtelibb pillanatainkban és a legszomorúbb napjainkon is ott volt velünk, érzékeny volt minden kimondatlan érzésünkre és érzelmünkre. Szeretjük a mi édes, jó fiúnkat, és mindig hiányozni fog”

- áll Bidenék közleményében.

„Még akkor is, amikor Champ ereje az utolsó hónapokban elfogyott, amikor beléptünk a szobába, azonnal felhúzta magát, a farkát mindig csóválta, és hozzánk simult, hogy megvakarjuk a fülét vagy megsimogassuk a hasát. Bárhol is voltunk, ő ott akart lenni, és minden azonnal jobb volt, ha mellettünk volt”

– írták.

Champ és Major az elnök januári beiktatásakor kerültek Washingtonba. Ekkor tértek vissza a háziállatok a Fehér Házba, miután Donald Trump korábbi elnök alatt nem voltak állatok az elnöki rezidencián. Major volt a Fehér Ház első olyan elnöki kutyája, akit egy menhelyről fogadtak örökbe 2018-ban. A kutyák viszont nem élvezhették sokáig a Fehér Ház kényelmét, az egyik kutya agresszív viselkedése miatt mindkettőt visszaszállították Biden delaware-i otthonába még márciusban.

Major márciusban került be a hírekbe, mert állítólag kétszer is megharapta a személyzet tagjait a Fehér Házban.