7 millió dollárt fizetett az Airbnb egy megerőszakolt turistának

2021. június 16. – 05:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Airbnb 7 millió dollár kártérítést fizet annak a nőnek, akit egy, az Airbnb-n keresztül bérbe adott New York-i lakásban késsel megtámadtak és megerőszakoltak – írja a Yahoo News. Az ausztrál áldozat és barátai 2015 szilveszterére érkeztek New Yorkba, ekkor érte őt a támadás.

Az esetről szintén beszámoló Bloomberg szerint a gyanúsított elkészítette a lakás kulcsainak másolatát, amelyhez egy támadás előtt hozzájutott. Valószínűleg azért, mert a bérelt lakás kulcsait nem kulcsszéfben tárolta a bérbeadó, hanem egy közeli üzletben kellett átvenniük az érkező turistáknak.

A turista nem sokkal éjfél után tért vissza a lakásba, ahol a gyanúsított, a 24 éves Junior Lee állítólag a fürdőszobában megbújva várta. Leet nemi erőszakkal vádolták, bár nem vallotta be bűnösségét.

A támadás után az Airbnb biztonsági csapata felvette a kapcsolatot a helyi rendőrséggel, az áldozatot egy szállodában helyezte el, valamint az édesanyját odarepítette Ausztráliából.

A Bloomberg közölte, hogy a 7 millió dolláros elszámolás részeként az áldozat nem hibáztathatja vagy perelheti az Airbnb-t vagy a lakás házigazdáját, ahol az eset történt. A lap megjegyzi ugyanakkor, hogy a vállalat a támadás óta sem módosította a kulcsokra vonatkozó szabályokat, és azt sem, hogy a bérbeadók hol hagyhatják őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!