Terrorizmus vádjával állítják bíróság elé Kanadában a muszlim családot elgázoló férfit

2021. június 14. – 23:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Terrorizmus és szándékos gyilkosság vádjával kell bíróság elé állnia annak a kanadai férfinak, aki egy héttel ezelőtt szándékosan elgázolt egy muszlim családot, írja az MTI. A 20 éves Nathaniel Veltman június 6-án teherautójával felhajtott a járdára, és elgázolt egy muszlim családot az Ontario tartományban található, 380 ezer lakosú Londonban, a helyi mecset közelében.

A muszlim család tagjai közül négyen meghaltak, egyikük súlyosan megsérült. A kanadai vádhatóság megítélése szerint Salman Afzaal és felesége, illetve lányuk és Afzaal anyjának meggyilkolása terrortevékenységnek minősül. A férfi tettének elkövetésekor testpáncélhoz hasonló öltözetet és védősisakot viselt.

„Nagyon fontos, hogy terrorcselekménynek nevezzük meg a történteket... és hogy azonosítsuk a fehér felsőbbrendűség ideológiájának szörnyű fenyegetését Kanadára és a kanadai népre nézve” – mondta Chrystia Freeland kanadai miniszterelnök-helyettes az új vádakra reagálva.

Justin Trudeau kanadai kormányfő nem sokkal a tettet követően megígérte, hogy további lépéseket fognak tenni a szélsőjobboldali csoportok ellen. „Ez terrortámadás volt, amelynek oka a gyűlölet az egyik közösségünk iránt” – szögezte le akkor a parlamentben Justin Trudeau.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!