Lövöldözés volt Austin belvárosában, sok a sérült

2021. június 12. – 13:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizennégy ember megsérült, amikor lövöldözés kezdődött Austin belvárosában, egy forgalmas, bárokkal, éttermekkel teli szórakozónegyedben, írja az NBC a texasi város rendőrségére hivatkozva. Joseph Chacon megbízott rendőrfőnök a helyszín közelében tájékoztatta a sajtót szombat reggel. A lövöldözésnek halálos áldozata nem volt.

Az első lövések helyi idő szerint nem sokkal hajnali fél kettő előtt dördültek el. Az utca ekkor le volt zárva az autós forgalom elől.

A tizennégy sérült közül kettő állapota kritikus a rendőri vezető szerint. Chacon azt mondta: egyelőre nem világos, mi volt a lövöldöző indítéka. A rendőrök most visszanézik a térfigyelő kamerák felvételeit, várják szemtanúk jelentkezését.

A lövöldözőt nem tudták még letartóztatni. A CNN azt írja, hogy a rendőrségnek egyelőre csak egy elnagyolt személyleírás áll rendelkezésére róla. A rendőrség szerint úgy tűnik, hogy ez az egy helyszín érintett, de Chacon nem tudta biztosra mondani, hogy máshol nem állhat fenn közveszély a szabadlábon lévő elkövető miatt.

Az FBI terrorizmusellenes egysége is a helyszínre érkezett. Az austini rendőrség a Twitteren arra kérte az embereket, maradjanak távol a környéktől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!