Nem Trump Bibliával pózolós fotójáért oszlattak fel egy tüntetést még 2020-ban

2021. június 9. – 20:38

Nem Trump Bibliával pózolós fotójáért oszlattak fel egy tüntetést még 2020-ban
Donald Trump a washingtoni St. John's templom előtt 2020. június 1-én – Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Nem Donald Trump akkori elnök fotózása miatt oszlattak fel egy faji elnyomás elleni tüntetést 2020. június 1-én Washingtonban, állapította meg az ügyben indított szövetségi vizsgálat. A valódi ok az volt, hogy így megkezdhette a munkát egy kerítésépítéssel megbízott cég, áll az amerikai belügyminisztérium szerdán ismertetett jelentésében.

2020. június 1-én jelentős tömeg tüntetett Washingtonban a Fehér Ház környékén George Floyd pár nappal korábbi halála miatt. A tüntetőket a rendőrök villanógránátok és paprikaspray segítségével oszlatták fel, majd fél órával később megjelent Donald Trump akkor még hivatalban levő amerikai elnök a kíséretével, hogy rövid beszédet mondjon, majd Bibliával a kezében pózoljon a kameráknak egy templom előtt.

A most bemutatott jelentésben szerepel, hogy a rendőrség már órákkal azelőtt megkezdte a tüntetés feloszlatásának tervezését, hogy megtudták, egy elnöki látogatással is számolniuk kell a parkban. A vizsgálat ezt megerősítette, ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a tömegoszlatás közben a rendőrök mind egymással, mind a tömeggel meglehetősen rosszul kommunikáltak, és nem adtak kellő figyelmeztetést az oszlatás megkezdése előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!