A királynő „el van ragadtatva”, miután Harry és Meghan bejelentették kislányuk születését

2021. június 7. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

A királynő „el van ragadtatva”, miután Sussex hercege és hercegnéje bejelentette második gyermekük, Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor születését, írja a Buckingham-palota közleményére hivatkozva a BBC. Harry hercegnek apja, Károly és testvére, Vilmos is gratulált.

A királynő 11. dédunokája pénteken született a kaliforniai Santa Barbara egyik kórházában. Első nevét II. Erzsébet királynő gyerekkori beceneve, másodikat pedig Harry herceg 1997-ben elhunyt anyja, Diana hercegné után kapta.

A Buckingham-palota közölte: „A királynőt, a walesi herceget és cornwalli hercegnőt, valamint Cambridge hercegét és hercegnéjét is értesítettük, és nagyon örülnek a hírnek”.

Károly herceg, Harry herceg édesapja és felesége, Camilla, Cornwall hercegnéje a Twitteren azt írta,

„Gratulálunk Harrynek, Meghannek és Archie-nak a Lilibet Diana baba érkezése alkalmából. Mindannyiuknak minden jót kívánunk ebben a különleges időszakban.”

Vilmos herceg és Katalin hercegné azt írta, „mindannyian nagyon örülünk a kis Lili érkezésének”, Boris Johnson brit miniszterelnök pedig „sok gratulációt” küldött a párnak.

Harry herceg Oprah Winfreynek adott márciusi interjújában vallott arról, hogy megromlott a viszonya apjával és testvérével. Harry később beszélt Károllyal és Vilmossal, azonban a beszélgetések saját bevallása szerint „eredménytelenek” voltak. Utoljára nagyapja, Fülöp herceg áprilisi temetésén találkozott velük. A temetésen terhessége miatt Meghan hercegné nem vett részt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!