Súlyos tragédiák Romániában: tetűirtó helyett méreggel kenték be a kislányok fejét

2021. június 06. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Két eset történt: az elsőben mindhárom kislány életét veszítette, a másodikban a gyors vizes fejmosások segítettek.

Szomorú, értelmetlen tragédia rázta meg a napokban Romániát. A Brassó megyei Szászugrán három kislány, egy 7, 8, illetve 9 éves, az édesanyjuk, valamint a nagymamájuk a juhok féregtelenítésére használt Tomoxan nevű vegyszertől lettek rosszul. Mint a Transindex írja, sajnos a három gyermek a mérgezés következtében elhunyt.

A család hajtetűt fedezett fel a lányok fejében, az édesapa javasolta az általa ismert szer használatát, de az súlyos méregnek bizonyult.

Azóta Románia legkeletibb részén, a Iasi megyei Jigoreniben is hasonló eset történt. Ott egy 6, 8 és egy 11 éves kislány fejét cipermetrin tartalmú, szintén állatok féregtelenítésére használt szerrel kente be édesanyjuk. A cipermetrin a kártevők széles köre ellen hatékony rovarölő szer, de ez egy idegméreg, amely a környezetbe jutva veszélyt jelent.

A három gyermeket kórházba szállították szombaton, de ők szerencsére most már jól vannak, túl vannak a veszélyen, de még orvosi megfigyelés alatt maradnak. A család azt a tanácsot kapta a nentőktől, hogy amíg kiérkeznek, gyorsan mossák le többször vízzel a gyermekek fejét, hogy csökkentsék a veszélyes idegméreg hatását. Ez végül életmentő beavatkozásnak bizonyult.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!