Ittas vezetésen érték, rögtön lemondott a bukaresti ifjúsági államtitkár

2021. június 4. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott a bukaresti ifjúsági és sportminisztériumban betöltött államtitkári tisztségéről a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által jelölt Oltean Csongor, miután péntek hajnalban ittas vezetésen érte tetten a rendőrség Sepsiszentgyörgyön – írja az MTI.

Az esetet Kelemen Hunor kormányfőhelyettes, az RMDSZ elnöke jelentette be a Facebook-oldalán, mint írta, az ifjúsági államtitkár beadta a lemondását, amit elfogadott és továbbküldött a miniszterelnöknek. Azt is hozzátette, hogy Oltean Csongor tette elfogadhatatlan, ezért ő vállalta a következményeket, és azzal zárt, hogy az esetet a továbbiakban nem kommentálják.

Oltean Csongor saját oldalán úgy fogalmazott, hogy az ittas vezetés semmilyen körülmények között nem elfogadható, az esetében kiváltképp nem, hiszen összeegyeztethetetlen közszereplői minőségével is. Nem szeretnék rossz üzenetet továbbítani a fiatalok felé, éppen ezért az első dolgom az volt, hogy beadtam a lemondásomat az államtitkári tisztségemről – tette hozzá.

Oltean Csongort február 24-én nevezte ki ifjúsági államtitkárrá Florin Citu miniszterelnök. A 32 éves háromszéki politikus 2017 óta tölti be az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági ernyőszervezet, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöki tisztségét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!