Többé nem évülhetnek el Romániában a szexuális erőszakkal, emberkereskedelemmel és kényszervallatással kapcsolatos bűncselekmények

2021. június 3. – 15:29

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti képviselőház egyhangúlag elfogadta azt a büntető törvénykönyvi módosítást, amellyel elévülhetetlen bűncselekménnyé válnak olyan törvénysértések, mint a szexuális erőszak, az ember- és gyerekkereskedelem, a rabszolgatartás vagy a kényszervallatás, írja az MTI.

Szigorították a gyerekpornógráfiára vonatkozó büntetést is, immáron hat hónap helyett 2 év börtön jár azoknak, akik nem tesznek azonnal feljelentést, ha kiskorúak ellen történik szexuális bűncselekmény, illetve gyerekkereskedelembe vagy rabszolgaságba kényszerítik őket.

A törvénymódosítás egyik kezdeményezője szerint a jövőben már nem fordulhatnak elő olyan esetek, mint a Tandarei-ügy. 2019 végén, 10 év pereskedés után ugyanis felmentették azt a 24 romániai vádlottat, akik kiskorúak csempésztek Nagy-Britanniába, és bűnözésre kényszerítették őket. A vádlottakat azért menthették fel, mert elévült a bűncselekményük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!