Nyugat-Virginiában puskákat is lehet nyerni a vakcinalottón

2021. június 2. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az még a legtöbb országban kérdés, hogy hogyan lehet elérni nyájimmunitást, miközben az oltakozási kedv egyre kisebb. Az oltás egyelőre önkéntes alapon működik, így inkább jutalmazással próbálják rávenni az embereket arra, hogy oltassák be magukat.

Az Egyesült Államokban például már be is indult a vakcinalottó, Kaliforniában 1,5 millió, Ohióban 1 millió dollárt is lehet nyerni, de sorsolnak ki tandíjmentes egyetemi helyeket is, míg más államokban múzeum- és meccsbelépőket adnak az oltás mellé, vagy éppen fánkot és sült krumplit. Magyarországon is találni ilyen helyi kezdeményezéseket. A 18. kerületben például a polgármester mozijegyet és páros menüt ígért a helyi 16–18 éveseknek, ha beoltatják magukat.

A felajánlások némelyik szokatlan, de Nyugat-Virginia alighanem mindenkit leköröz, az amerikai fegyvermániában bízva puskákat és shot-gunokat sorsol az oltást vállalók között.

A sorsolásra minden olyan nyugat-virginiai lakos jelentkezhet, aki legalább az oltás első adagját megkapta. Az első sorsolást június 20-án, apák napján tartják majd, amelyet hetente újabbak követnek. Ahogy már amerikai államokban, itt is lehet egymillió dollárt nyerni, de kisorsolnak egyedi autókat, egyetemi ösztöndíjat, életre szóló vadászati és a halászati engedélyeket.

Aki nem jelentkezik a lottóra, az is nyer, mert az állam 100 dollár értékű kuponokat az azoknak a 16-35 éves polgárainak, akik mind a két oltást felvették.

A Forbes azt írta, hogy Nyugat-Virginiában a népesség 51,9 százaléka kapta meg legalább az első oltását, de több statisztika is azt mutatja, hogy az államban nagyon sok a bizonytalan, sőt két hónapja egy felmérés azt hozta ki, hogy 28 százalék az oltásellenesek aránya.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!