Bókolt a neten a magyar lánynak a férfi, aki megölhette

2021. június 1. – 11:30

frissítve

Bókolt a neten a magyar lánynak a férfi, aki megölhette
Ákom Ágnes az eltűnésekor viselt ruhában a rendőrség által kiadott fotón – Forrás: Metropolitan Police

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztus 6-án folytatódik majd a londoni büntetőbíróságon annak a férfinak az elszámoltatása, akit május 23-án megvádoltak egy eltűnt magyar nő, a 20 éves Ákom Ágnes meggyilkolásával, derül ki az Old Bailey ügynyilvántartásából.

Ákom Ágnes, aki a Dóra nevet is használta, május 9-én, vasárnap reggel hagyta el a cricklewoodi lakást, ahol élt. Két nappal később, 11-én jelentették az eltűnését.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Metropolitan Police május 18-án késő este letartóztatta a 63 éves Neculai Paizant a nő eltűnésével összefüggésben. Május 23-án a vádemelés is megtörtént. A férfit emberöléssel vádolják, bár Ákom Ágnes holttestét – a legutolsó kiadott információk szerint – nem találták még meg. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, milyen bizonyítékok vannak a kezükben Paizan ellen.

A nyomozás vezetője, Neil John korábban azt nyilatkozta, hogy a Park Royal és a Holland Park területét kutatják át. Nyomkereső kutyákkal, szakértőket is bevonva fésülték át a környéket.

A nyugat-londoni, helyi hírekkel foglalkozó ActonW3.com errefelé dolgozó emberektől úgy értesült, hogy a gyilkossággal vádolt Paizan a Park Royal-beli Lennox Autos autókereskedés hátsó részénél, egy konténerben lakott.

A Miskolcról származó Ákom Ágnes hosszabb ideje Londonban élt már, hogy pontosan mióta, abban a rendőrség közleményei ellentmondásosak, az egyik három, a másik öt évet említ. A rendőrség annyit elárult, hogy a két ember ismerte egymást.

Az ismeretségnek nyomát találtuk a közösségi médiában is. A gyilkossággal vádolt férfihoz és az eltűnt nőhöz is több Facebook-oldal köthető. Paizan az egyik profiljával többször is hozzászólt Ákom Ágnes fotóihoz az eltűnést megelőző hónapokban. A férfi, aki eszerint a profilja szerint rakodódaru-vezetéssel foglalkozik, március 13-án, 22-én, majd április 2-án is kifejezte, hogy tetszik neki a nő: hol virággal, hol 10 pontos pontozótáblát felmutató figurával. A hozzászólásaira – mint ahogy a többi, ismerőstől kapott bókra sem – közvetlenül nem volt reakció. A nő április 6-án átállította a státuszát arra, hogy kapcsolatban van, ezután elmaradtak a kommentek Paizan részéről.

Paizant a múlt héten, május 26-án hallgatták meg először az Old Baileyben. Letartóztatásban várja a folytatást. A Daily Mail bulvárlap cikke megemlíti, hogy a férfit korábban kórházba kellett szállítani, mert kárt tett saját magában, miután a rendőrség őrizetébe került.

Ha zaklatják, hívja a NANE Egyesület bántalmazott nőknek szóló segélyvonalát a 06-80-505-101-ös telefonszámon. Az anonim módon, ingyenesen hívható szám hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között elérhető. Emellett ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől