Másfél napig tartó hajtóvadászat után fogtak el egy felfegyverzett exkatonát Franciaországban

2021. május 31. – 15:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Harminchat órán át tartó hajtóvadászat után hétfőn a dél-nyugat franciaországi Dordogne megyében elfogták azt a volt katonát, aki korábban többször rálőtt a családon belüli erőszak miatt riasztott rendőrökre, majd egy közeli erdőbe menekült. A kommandósok tűzpárbajban ártalmatlanították a volt katonát, aki az előállítás során súlyosan megsérült – írja az MTI.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter Twitteren jelentette be, hogy a csendőrség elitalakulatának sikerült elfognia a férfit, és köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az akcióban. Frédéric Périssat, Dordogne megye prefektusa szerint a kommandósok tűzpárbajban ártalmatlanították a volt katonát, akit jelenleg súlyos sérülésekkel kórházban ápolnak. A rendfenntartó erők tagjai közül senki nem sérült meg.

A csendőrség hétfőn délelőtt a közösség oldalakon is közzétette a férfi személyazonosságát, eszerint a férfi neve Terry Dupin, 1992. április 14-én született, hosszú szakállt visel, és a leírás szerint felfegyverkezett, veszélyes ember. Az elvált férfi három gyerek apja, 2011 és 2016 között szolgált a francia hadseregben. Négyszer ítélték el családon belüli erőszakért, szabadulása óta elektronikus nyomkövetőt viselt. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi szombat éjfélkor jelent meg volt élettársa lakhelyén, ahol bántalmazta a nő jelenlegi párját.

A férfinak sikerült elmenekülnie, de a volt katona üldözőbe vette, majd az utcán azt kiabálta, hogy meg akarja ölni a csendőröket, akiket időközben riasztottak a helyiek.

A gyanúsított rájuk is lőtt, két hatósági járművet súlyosan megrongált, majd bemenekült a közeli erdőbe. Az alig 1700 lakosú Lardin-Saint-Lazare településen a csendőrség elitalakulatának több mint háromszáz tagja és két helikopter kereste másfél napon át a felfegyverezett katonát, aki a település körüli 4-5 kilométeres erdős körzetben bujkált, végül hétfő délután sikerült megtalálniuk és ártalmatlanítaniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!