Az olasz rendőrség letartóztatott három embert a lezuhant felvonókabin balesete miatt

2021. május 26. – 11:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz rendőrség szerdán három embert letartóztatott az észak-olaszországi felvonókabin balesetével összefüggésben – írta meg az Associated Press.

A nyomozás során kiderült, hogy nem működött a fékezőrendszer, miután idén egy karbantartás során egy bilincset helyeztek a kabin fékjére. A bilincset néhány hete helyezték el ideiglenes megoldásként – mondta Alberto Cicognani rendőr alezredes, aki arról is beszámolt, hogy a három letartóztatott személy közül egy már vallomást is tett.

Ahogy arról már korábban írtunk, a baleset során a felvonó vontatókábele elszakadt, a kabin pedig visszafelé kezdett csúszni az utolsó pilon felé, majd lezuhant. Ilyen esetekben be kellene indulnia a vészféknek, amelyik képes stabilan megtartani a kabint a mentőegység megérkezéséig, de ebben az esetben ez nem történt meg. A kabin a becsapódása után párszor átfordult, a közelben lévő fatörzsek állították meg.

A balesetben 14 ember vesztette életét, köztük egy Olaszországban élő izraeli házaspár, a gyerekük és az anya szülei, akik azért jöttek az országba, hogy meglátogassák az unokáikat. A szerencsétlenség egyetlen túlélője a pár ötéves kisfia, akit a Kibic szerint súlyos sérülésekkel ápolnak Olaszországban. A kisfiú nagynénje a tragédia után a család több tagjával együtt Olaszországba utazott.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom