Négy fekete férfi támadta meg a vasárnap fejbe lőtt Black Lives Matter aktivistát

2021. május 25. – 20:08

Másolás

Vágólapra másolva

Négy fekete férfi lőtte meg Sasha Johnsont, a vasárnap fejbe lőtt Black Lives Matter-aktivistát Londonban, írja a BBC.

A nőt egy dél-londoni partin lőtték meg, jelenleg súlyos állapotban fekszik kórházban. Johnsont vasárnap a hajnali órákban lőtték meg, a rendőrség ekkor annyit közölt, „egy 27 éves nőt lőttek meg hajnali 3 előtt nem sokkal egy Southwark-i összejövetelen”.

A rendőrség parancsnoka, Alison Heydari szerint a férfiak „beléptek az ingatlan kertjébe és lőfegyvert vettek elő”. Johnson pártja korábban azt mondta, az aktivista korábban kapott fenyegetéseket, a rendőrség szerint azonban „semmi nem utal arra”, hogy ez „célzott támadás” volt. Heydari azt is hozzátette, hogy a nyomozóknak „nem volt tudomása arról, hogy az eset előtt fenyegetéseket kapott volna Johnson”.

Hétfőn Johsnon pártja, a Taking the Initiative közölte, hogy a nőt megműtötték, továbbra is kritikus állapotban van. A rendőrség azt mondta, a bulin mintegy 30 vendég vett részt. A hivatalos jelentés alapján a négy támadó egy oldalsó bejáraton érkezett. Hozzátették, a vizsgálatok továbbra is tartanak.

Johnson az Oxford Brookes University hallgatója, a brit Black Lives Matter mozgalom egyik vezető alakja, a mozgalomra épülő Taking the Initiative párt vezetőségében is pozíciója van. Az Instagramon a párt azt írta, a kétgyermekes anya mindig a feketékért és az őket érő igazságtalanságok ellen harcol.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!