Sokan meghaltak és eltűntek Kínában egy terepfutóversenyen, amit felhőszakadás mosott el

2021. május 23. – 06:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 20 ember meghalt és egy eltűnt egy 100 kilométeres hegyi terepfutóversenyen a hirtelen megváltozott időjárási körülmények miatt Északnyugat-Kínában – írja az MTI a helyi hírek nyomán. A korábbi hírekben 16 halott és öt eltűnt szerepelt.

A beszámoló szerint felhőszakadás csapott le a Kanszu tartománybeli Pajjin város közelében lévő természetvédelmi területen tartott verseny résztvevőire.

A mentőközpont szerint szombat délután jégeső, fagyos eső és szélvihar zúdult a verseny magaslati szakaszának 20. és 31. kilométere közötti részére.

A helyi önkormányzatok vészhelyzeti intézkedést vezettek be, több mint 700 mentőt vezényeltek az eltűntek megtalálására. A hőmérséklet az éjszaka folyamán tovább csökkent, ami még inkább megnehezítette a keresését és a mentést a terület bonyolult domborzati viszonyai között.

Kép: Xinhua / AFP
Kép: Xinhua / AFP

Százötvenegy versenyzőt sikerült biztonságba helyezni, öt indulót könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak kezelésre, állapotuk stabil. A versenyen összesen 172-en vettek részt.

A terület, ahol a verseny zajlott, természeti értékekben gazdag, és híres a látványos, négymilliárd éves sziklaalakzatairól, amiket gyakran használnak filmek vagy televíziós műsorok helyszínéül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!