Óriási banzájt csaptak a folyóparton a szerb fociultrák, aztán tömegverekedés alakult ki, 130 embert őrizetbe vettek

2021. május 23. – 16:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 130 személyt, zömmel Crvena Zvezda-szurkolót vettek őrizetbe szombaton este Belgrádban, miután tömegverekedés tört ki a „Beton” sportcsarnoknál, közölte Aleksandar Vulin belügyminiszter.

A Szabad Magyar Szó vajdasági magyar hírportál szerint a verekedés során heten könnyebb sérüléseket szenvedtek. A Crvena Zvezda belgrádi futballcsapat ugyan már jóval korábban bebiztosította a bajnoki győzelmét, de szombaton egy igazán nagy ünneplést tartottak a szurkolók a városban.

A rendbontás akkor történt, amikor a labdarúgócsapat szurkolói összetűzésbe kerültek egy szórakozóhely kidobó embereivel, akik a városi rivális Partizan szurkolói (a szurkolók valószínűleg inkább ősellenséget mondanának).

Ezeken a délutáni felvételeken még csak az ünneplés pillanatait láthatjuk:

És még ezen is csak a szurkolók és a játékosok öröme látható:

De később elég nagy balhé tört ki, mert a belügyminiszter például a következőket mondta:

„Több mint 130 szabálysértőt állítottunk elő. A jövőben szavatolni fogjuk a polgárok, és a Belgrádba érkező vendégek vagyonának és méltóságának védelmét, ilyesmi többé nem fordulhat elő. Ez a söpredék szégyent hozott a fővárosra, ez a csőcselék szégyent hozott az ünnepségre és a Crvena Zvezdára is.”

Ezek a felvételek már közvetlenül a balhé után készülhettek, amikor több tucat szurkoló a rendőri intézkedés alatt szinte némán fekszik az egyik belgrádi hídon:

Sajtóértesülések szerint a huligánok teljesen tönkretették a Lafajet és a Temperament nevű szórakozóhelyek berendezését. Vulin miniszter úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány enyhül ugyan, az emberi hülyeség azonban nem. Hozzátette, a verekedés résztvevői a lehető legszigorúbb büntetést érdemlik – írta a Szabad Magyar Szó.

Goran Vesić alpolgármester pedig közölte, hogy a Crvena Zvezda labdarúgóklubbal fizettetik meg majd a Duna és a Száva partjának takarítását, miután a szurkolók a bajnoki cím ünneplésekor szemetet hagytak maguk után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!