Emberi húsból készült csevappal sokkolta a nézőket a szerb elnök

2021. május 15. – 23:07

Másolás

Vágólapra másolva

A politikai horror új szintjét fejlesztette ki és adta elő a tévében Alekszandar Vucic szerb elnök. A politikus a maffia rémségeit lefestve 17-szer rágta a nézők szájába, hogy készítettek darált húst áldozataikból a rettegett Belivuk-klán tagjai. Csevap Partizán-módra.

A sajtóbeszámolók (lásd a vajdasági Szabad Magyar Szó cikkét) szerint a szerb tévében Vučić gyakorló miniszterelnökként egyszerre játszotta el a politikai ügyész, az egyszámos horror-show konferanszié és a látványhentes szerepét, amikor péntek este brutális részleteket osztott meg a Belivuk-klán által elkövetett bűncselekményekről.

Veljko Belivuk bandájáról mi is írtunk, például amikor a vezért és még 16 társát februárban letartóztatták. Belivuk, más néven Velja Nevolja, vagyis Bajkeverő Velja a Partizán Belgrád Grobari (Sírásók) nevű hírhedt szurkolói csoportját vezette. A csoport lényegében az egyik montenegrói szerb maffia, a kavači klán belgrádi leágazása volt, akik háborúban álltak egy rivális montenegrói klánnal és a csapat másik szurkolói csoportjaival is.

A rendőrség szerint Belivuk és bandája a szurkolói csoportot lényegében csak álcának használta, a valóságban egy gyilkosságokkal, drogkereskedelemmel, emberrablásokkal és pénzmosással foglalkozó bűnszervezetet alkottak, és kifejezetten az erőszakosabb fajtából. A banda a Partizán stadionjának helyiségeit használták a fegyverek és a drogok elrejtésére is.

Belivuk letartóztatása februárban. Forrás: Twitter
Belivuk letartóztatása februárban. Forrás: Twitter

A csoport sok gyilkosságot a montenegrói klánvezér Radoj Zvicer megrendelésére követett el, a gyilkosságokról videókat készítettek, és azokat eljuttatták Zvicernek. Egy belgrádi külvárosban volt egy magas kerítéssel körbevett, biztonsági kamerákkal felszerelt házuk, amit kifejezetten a gyilkosságokra tartottak fent: idevitték megölni áldozataikat, akiknek maradványait megsemmisítették, a nagyteljesítményű darálókkal a csontjaikat is porrá zúzták.

Az erről szóló nyomozás részeredményeit osztotta meg pénteken a tévében Vučić, valamiért tobzódva a részletekben és tocsogva a vérben. A szerbiai sajtó szerint az adásban összesen 17-szer mondta ki, hogy a gyilkosok „csevapot készítettek az áldozatok húsából”, amivel eléggé traumatizálta az érzékenyebb nézőket. Amikor a műsorvezető rákérdezett, hogy mégis miért csinálja ezt, Vučić válasz helyett a montenegrói klánvezér Zvicernek üzent:

„Jobb, ha belőlem darálthúst csinálnak, mint hogy hagyjam ezeknek a dögöknek, hogy irányítsák Szerbiát. Mit akarnak? Hogy hagyjam, hogy még valakit ledaráljanak?”

– kérdezte, majd azt üzente, hogy bárhol rejtőzik a világban, meg fogja találni.

Rendteremtő póza ellenére Vučić kormányát is kapcsolatba hozták a Belivuk-klánnal. Slaviša Kokeza, aki a szerb labdarúgó szövetség vezetőjeként a gyanú szerint maga is bűntársa volt a klánnak, korábban Vučić testőre volt (már nincsnek olyan jóban, Kokezát most a szerb elnök meggyilkolásának tervével vádolják), de Vučić egyik fia, Danilo szintén a radikális szurkolókkal barátkozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!