Bali szigetén kiakadtak a pornót forgató, maszk nélkül kolbászoló gazdag influenszerekre

2021. május 15. – 13:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bali lakosainak egyre inkább elegük van a járványügyi szabályokra fittyet hányó influenszerekből, írja a Guardian. A meseszép táj amúgy is mágnesként vonzza a youtubehuszárokat, instaprimadonnákat, és a gazdag influenszereket, akiknek posztjaira láthatóan ki van éhezve az otthonába zárt rajongótábor.

A helyeik tisztában vannak vele, hogy az idegenforgalom nélkül lehúzhatnák a rolót, de sokuk szerint keményebben fel kéne lépni a járványügyi előírásokat sokszor, durván, és természetesen alaposan dokumentálva megszegő véleményformálókkal szemben, akik sokszor a sziget lakóinak egészségét is veszélyeztetik.

Az egyik ismertté vált eset pranknek indult, majd kiutasítás lett a vége. Két influenszer tett közzé egy videót, amin szájmaszkok színét imitálva egyikük kékre festette be a másikuk arcát, majd bementek egy boltba Badung környékén. A szájmaszkos átverés annyira feldühítette a hatóságokat, hogy a két, milliós követőtáborral rendelkező külföldi kiutasítása mellett döntöttek, akik leszedték a videót, majd ügyvédeik jelenlétében elnézést is kértek.

Egy másik esetben egy orosz influenszer maga mögé állította motorján a fürdőruhás barátnőjét, úgy ugratott be az óceánba egy mólóról, ez az ügy is a rendőrségen végződött. Nagy port vert fel az is, amikor egy orosz pár forgatott pornót a helyiek által hindu szakrális helyként tisztelt vulkán tetején, a Mount Baturon. Miután a videót felrakták a pornhubra, a szemfüles hatóságok elfogatóparancsot adtak ki ellenük.

Orosz influenszerek forgatás előtt a Mount Baturon – Fotó: Instagram
Orosz influenszerek forgatás előtt a Mount Baturon – Fotó: Instagram

A közösségi médiasztárok szabálytalanságain felbátorodva a turisták is lazábban kezelik az előírásokat, hívta fel a figyelmet Robby Septiadi, Badung tartomány rendőrfőnöke. Idén már caknem 350 külföldi szegte meg az előírásokat, közülük 60-at kiutasítottak a szigetről. A hatóságok jóval magasabb bírságokat szabnak ki rájuk, mint a helyiekre, az is előfordult, hogy büntetésként fekvőtámaszokat csináltattak velük.

Balin a járvány megviselte a gazdaságot, mivel az nagyban támaszkodik a turizmusra. Sok szálloda és étterem bezárt, a balinézek tömegei vesztették el állásukat, emiatt sokan kénytelenek voltak visszatérni a földműveléshez és a halászathoz.

Az indonéz kormány most azon dolgozik, olyan zöld zónákat hozzon létre, ahol magas az átoltottság, ezzel ösztönözve a külföldi turizmus beindítását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!