Bengáli tigrissel menekült a rendőrök elől egy gyilkossággal vádolt houstoni férfi

2021. május 11. – 14:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy riadalmat keltett egy elkóborolt bengáli tigris Houston kertvárosában vasárnap. A komótosan kószáló, nyakörvet viselő nagymacskáról több videó is készült. Hamar kiderült, hogy a tigris a Victor Hugo Cuevas által bérelt nyugat-houstoni házban élt. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, és kikérdezték volna Cuevast, ő éppen egy terepjáróba pakolta be az állatot, és elmenekült a helyszínről – írja a Washington Post.

A 26 éves férfit 2017-ben gyilkossággal vádolták meg, a közelgő tárgyalása előtt szabadlábon volt. Cuevas azt állította, hogy önvédelemből lőtt. Egynapos hajtóvadászat után, hétfő este a houstoni rendőrség bejelentette, hogy elkapták és letartóztatták Cuevast. Vádat is emeltek ellene. A tigris azonban nem került elő, még mindig keresik.

Először Cuevas szomszédja vette észre, hogy a bengáli tigris az Ivy Wall Drive-on, egy szemközti ház előtt kóborol este 8 óra körül. Az állatról készített egy fotót, amit meg is osztott a Twitteren, majd hívta a 911-et. Egy közelben lakó seriffhelyettes, Wes Manion meglátta a posztot, és az utcára indult. A szomszédok által készített videón látszik, ahogy Manion a fegyverét tartva próbálta rávenni a tigrist, hogy hátráljon. „Nem akartam lelőni, nem tűnt túl agresszívnak” – mondta később Manion a helyi KHOU csatornának.

Ekkor Cuevas megjelent, odament a tigrishez, és a nyakörvénél fogva visszaterelte a házába, miközben a szomszédokat próbálta nyugtatgatni. „Ezután Cuevas egy Jeep Cherokeeba vezette a tigrist, és elhajtott. Volt egy kis rövid üldözés, a férfi pedig elmenekült a tigrissel” – mondta Ronald Borza, a houstoni rendőrség egyik parancsnoka.

A rendőrség átkutatta a házat, amelyet Cuevas tavaly év vége óta bérelt. A tulajdonos azt állította, fogalma sem volt arról, hogy egy tigris is él a házban, de gyanította, hogy valami nem stimmel, amikor Cuevas nem engedte be, hogy javításokat végezzen.

Bár Texas államban nem illegális a tigrisek és más vadállatok otthoni tartása, de egy houstoni városi rendelet a város határain belül tiltja ezt. 2019-ben a rendőrség megmentett egy ketrecbe zárt tigrist, akit egy elhagyatott házban találtak meg Houston délkeleti részén. Az állatot ezután egy Dallas melletti menhelyen helyezték el.

Borza szerint úgy tűnik, hogy Cuevas jól tartotta a tigrist, többnyire a házban lehetett szabadon, nem egy ketrecbe zárva. Hozzátette, ha a tigris valakit megtámadott volna, akkor az egyik szomszéd biztosan lelövi, „rengeteg embernek van itt fegyvere” – tette hozzá. Két, szintén a házban élő majomról is érkezett bejelentés a rendőrséghez, bár ezek tartása nem illegális Houstonban.

Cuevas ügyvédje, Michael Elliott azt mondta, hogy védence nem tulajdonosa a tigrisnek, és nem hajtott el az állattal. Állítása szerint a rendőrség elhamarkodott következtetést vont le a történtekből. „Semmilyen bűncselekményben nem bűnös, nem tett semmi rosszat” – mondta az ügyvéd egy hétfő esti sajtótájékoztatón. Azt is elmondta, hogy a rendőrséggel megállapodtak abban, hogy Cuevas hétfőn este feladja magát, de a rendőrség felrúgta az alkut, és még előbb letartóztatták.

Az ügyvéd szerint ügyfele együttműködik a hatóságokkal a tigris megtalálása érdekében, és az állat tulajdonosáról szóló információkat is megosztotta velük. Cuevast jelenleg a Fort Bend megyei börtönben tartják fogva, egyelőre nem világos, hogy mikor jelenik meg a bíróság előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!