Megszökött három leopárd egy kínai szafariparkból, egy hétig senkinek sem szóltak erről

2021. május 10. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Egy héten át titkolta a nagyközönség elől három fiatal leopárdjának megszökését egy kelet-kínai, Csöcsiang tartományban lévő szafaripark. A Global Times című kínai napilap szerint a Hangcsoui Szafaripark három nagymacskáját már május 1-jén látták szabadon kóborolni a falulakók, ám az intézmény csak május 8-án tájékoztatta hivatalosan a helyieket a ragadozók megszökéséről – írja a Guardian.

A leopárdok közül kettőt már befogtak, mindkét állat jó egészségi állapotban van. Egyelőre tisztázatlan, hogy miként sikerült kiszökniük a parkból. A hangcsoui vezetőség hétfőn a WeChat kínai közösségi alkalmazáson arról számolt be, hogy a keresőcsapatok drónokkal és vadászkutyákkal kutatnak a harmadik állat után. A leopárdot vasárnap észlelték egy drónnal, de amikor megpróbálták megközelíteni, sikerült elmenekülnie.

A keresőcsapat tagjai 2021. május 9-én, Csöcsiang tartományban – Fotó: STR / AFP
A keresőcsapat tagjai 2021. május 9-én, Csöcsiang tartományban – Fotó: STR / AFP

A szafariparkot hevesen támadják amiatt, hogy a leopárdok kiszökésének elhallgatásával veszélynek tette ki az embereket, ráadásul a nagymacskák épp a munka ünnepéhez kapcsolódó ötnapos munkaszünet alatt kóboroltak szabadon, amikor Hangcsou megtelt turistákkal. A hatóságok vizsgálják, hogy miként szökhettek ki az állatok, és kihallgatták a szafaripark illetékesét.

A park szombaton a Weibo közösségi oldalon azt írta, „őszintén sajnálja”, hogy nem jelentette előbb az állatok megszökését. A késlekedést azzal indokolták, hogy a fiatal leopárdok kevésbé agresszívek, és azért nem számoltak be az esetről, mert nem akartak pánikot kelteni. A park ideiglenesen zárva tart, amíg felülvizsgálja biztonsági protokollját. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!