Nőként kezd új életet a 74 éves többszörös gyilkos

2021. május 6. – 14:32

frissítve

Nőként kezd új életet a 74 éves többszörös gyilkos
Reginald Arthurell / Regina Kaye Fotó: Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Az ausztrál Reginald Arthurell 1974-ben követte el első gyilkosságát. Az akkor még 28 éves (akkor még) férfi mostohaapját késelte meg, majd eltűnt a hatóságok szeme előtt. 1981-ben azután újból felbukkant, egy tettestárssal az oldalán meggyilkolt és kirabolt egy fiatal, 19 éves tengerészt. Ez utóbbi gyilkosságért hat évet kellett ülnie az Északi Terület fegyházában, majd pedig átszállították szűkebb pátriájába, Új-Dél-Wales államba, ahol megkezdte a mostohaapja megöléséért megítélt börtönbüntetését. A börtönben kezdett levelezni egy Venet Mulhall nevű, szintén épp börtönbüntetését töltő nővel, akivel olyan jó viszonyba került, hogy amikor a bíróság 1991-ben feltételesen szabadlábra helyezte őt, össze is költöztek. Azonban Arthurell hat évvel később brutális módon vetett véget a kapcsolatnak: 1997-ben agyonverte az akkor 54 éves élettársát.

Az új-dél-walesi bíróság az újabb gyilkosságra már a lehető legnagyobb, 24 évnyi büntetési tételt szabta ki rá, ebből hét hónapot lefaragva, tavaly októberben szabadult, de továbbra is szigorú korlátozásoknak kell eleget tennie – elektromos megfigyelő rendszer jelent minden lépéséről, nem szabad alkoholt fogyasztania, vagy fegyvert tartania.

A korábban macsó, cowboy-hangulatú öltözékekben feszítő Arthurell már a feltételes szabadlábra helyezést megelőző bírósági meghallgatáson beszélt arról, hogy nőnek érzi magát, és mielőbb nővé is akarja operáltatni magát. Ez az elhatározás nem csak afféle fellángolás volt, ugyanis az ausztrál média szemfüles újságírói egy helyi transznemű Facebook-csoportban több olyan képére is rábukkantak, melyekben különböző színű és stílusú parókákban, már Regina Kaye-ként mutatkozik be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!