Meghalt a legendás kokaincsempész, akit Johnny Depp is eljátszott

2021. május 6. – 08:44

Meghalt a legendás kokaincsempész, akit Johnny Depp is eljátszott
George Jung elfújja a gyertyákat a szülinapi tortáján 2018. augusztus 6-án, azon az estén, amikor a tiszteletére levetítették a Betépve című életrajzi filmet Hollywoodban – Fotó: Greg Doherty/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

78 éves korában meghalt George Jung, a híres-hírhedt kokaincsempész, akinek a nevét akkor ismerte meg a világ nagyobb része, amikor Johnny Depp eljátszotta őt a 2001-es Betépve című életrajzi filmben. A halála oka hivatalosan ismeretlen, de Jung egy hospice ellátást kapott, miután többször is leállt a mája és a veséje.

A hír Jung Instagram-oldalán jelent meg:

George Jung a Medellin Kartell tagjaként segített Pablo Escobarnak kokaint csempészni az Egyesült Államokba. A kartell a világ kokainforgalmának 80 százalékát bonyolította a nyolcvanas években, 420 millió dolláros heti jövedelemmel.

Jung figurája a Narcos című sorozatban is megjelenik, de nem név szerint. Ő volt az alapja az El León nevű karakternek, aki segít Escobarnak megtelepednie Miamiban, és ő irányítja később a miami ellátást is.

A valódi Jung 20 évet töltött börtönben, 2014-ben szabadult. Két évvel később visszakerült, mert megszegte a feltételes szabadlábát. 1993-ban jelent meg a róla szóló Blow: How a Small Town Boy Made $100 Million with the Medellín Cocaine Cartel and Lost It All (Kokó: Hogyan keresett egy vidéki srác 100 milliót a Medellin kokainkartellel, és hogyan vesztette el mindet), amiből aztán 2001-ben elkészült a film is, Johnny Depp-pel és Penelope Cruzzal a főszerepben, Betépve címmel.

(The Wrap)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!