Harry herceg a vakcinák egyenlő elosztását kérte egy koncerten

2021. május 3. – 12:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Május nyolcadikán lesz látható az a koncert a Youtube-on, amit Los Angelesben már rögzítettek, és amin elsősorban már beoltott egészségügyi dolgozók vettek részt. A koncert a világ újraegyesítése nevet kapta, és fellépett rajt többek közt Jennifer Lopez, J. Balvin és a Foo Fighters, Joe Biden amerikai elnök pedig üzenetet küldött. Elmondta, a világ vezetői azon dolgoznak, hogy minél több oltóanyag legyen elérhető mindenkinek a világ legtöbb pontján.

A politikusokat nemcsak ő képviselte, hanem a francia elnök, Emmanuel Macron és a kanadai elnök, Justin Trudeau is. Lopez arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt az előző volt az első olyan karácsonya, amikor nem lehetett az édesanyja mellett.

Az Egyesült Államokban élő Harry herceg először vállalt nyilvános fellépést, mióta április 17-én Angliában eltemették nagyapját. Az oltásról szükségességéről beszélt, és humanitárius válságnak nevezte, amit a koronavírus okozott, egyben megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját. Együtt érez azokkal az indiaiakkal, akik most a járvány legpusztítóbb időszakát élik át.

Jennifer Lopez énekelt és beszédet is mondott – Fotó: Kevin Winter/AFP
Jennifer Lopez énekelt és beszédet is mondott – Fotó: Kevin Winter/AFP

„A vírus előtt nincsenek határok, ezért az oltásra mindenkinek szüksége van, törekedni kell az oltások gyors és méltányos terjesztésére, hogy mindenhol egyenlően hozzáférhessenek a vakcinákhoz. Nem hagyhatunk senkit magunk mögött, mert egy biztonságosabb világból mindannyian profitálunk” – mondta a herceg, és szavait nagy taps fogadta.

Többen beszéltek arról, hogy az emberiség közös feladata a járvány legyőzése, és eközben az elesettekről sem lehet elfeledkezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!