Tíz hónapot kapott, és azt már majdnem le is töltötte a férfi, aki levideózta és kigúnyolta a haldokló rendőröket Ausztráliában

2021. április 28. – 11:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz hónap börtönbüntetésre és 1000 ausztrál dollár (kb. 232 ezer forint) megfizetésére ítélte szerdán az illetékes bíróság azt az ausztrál férfit, aki levideózott és kigúnyolt négy haldokló rendőrt Ausztráliában, miután Mohider Singh teherautó-sofőr elgázolta a rendőröket. A 42 éves Richard Pusey ellen többek között közszeméremsértés, droghasználat és gondatlanság miatt is vádat emeltek, múlt hónapban elismerte bűnösségét. A jogosítványát is felfüggesztették.

Pusey már közel 300 napja őrizetben van, amit beszámítanak a büntetésébe, így várhatóan napokon belül szabadul – írja a BBC. Az ítélethirdetéskor a bíróság Pusey viselkedését „szívtelennek, kegyetlennek és szégyenteljesnek” nevezte, ugyanakkor megjegyezték, hogy a férfi összetett személyiségzavarral küzd, ami részben magyarázhatja is a reakcióit. Hangsúlyozták: ez nem menti fel a történtek alól. A kiszabott büntetést az áldozatok családja csekélynek érezte, különösen, hogy a férfi viselkedése hatalmas közfelháborodást váltott ki.

Mi történt?

Pusey a Melbourne-höz közeli autópályán ment, amikor gyorshajtás miatt félreállította a kocsiját négy rendőr. Amíg igazoltatták, és a büntetésével kapcsolatos papírmunkát intézték, a négy rendőrt elsodorta egy teherautó. A balesetet Pusey egy karcolás nélkül megúszta, de mind a négy rendőr belehalt a sérüléseibe. Pusey viszont nem sietett a rendőrök segítségére, hanem elővette a telefonját, levideózta a rendőröket, majd elhajtott a helyszínről.

A tárgyaláson elhangzott, hogy Pusey három percig videózta a rendőröket, akik között volt olyan, aki élt még, és a teherautó alá volt szorulva. Pusey odament a feltehetőleg még életben lévő nőhöz, és egész közelről videózni kezdte, de semmit sem segített neki.

Ez többek között az egyik rendőr testkamerájának felvételéből derült ki. A készülék azt is felvette, hogy a férfi gratulál a baleset miatt a rendőröknek, és szidalmazni kezdi őket, amiért tönkretették a Porsche márkájú sportkocsiját.

Csak annyira vágytam, hogy hazaérjek, és egyek egy kis sushit

– mondta a férfi a felvétel szerint a magatehetetlen rendőröknek. Ezután elhajtott a helyszínről, a rendőrök később elfogták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!