Elismerte bűnösségét az az ausztrál férfi, aki levideózott és kigúnyolt négy haldokló rendőrt

2021. március 10. – 16:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elismerte a bíróságon, hogy felvételt készített és kigúnyolt négy haldokló rendőrt Ausztráliában egy 42 éves férfi, írja a BBC. Az ügy hatalmas felháborodást keltett Ausztráliában, Richard Pusey ellen pedig többek között közszeméremsértés, droghasználat és gondatlanság miatt is vádat emeltek.

Pusey a Melbourne-höz közeli autópályán ment, amikor gyorshajtás miatt félreállította a kocsiját négy rendőr. Amíg igazoltatták és a büntetésével kapcsolatos papírmunkát intézték, a négy rendőrt elsodorta egy teherautó. A balesetet Pusey egy karcolás nélkül megúszta, de mind a négy rendőr belehalt a sérüléseibe. Pusey viszont nem sietett a rendőrök segítségére, hanem elővette a telefonját, levideózta a rendőröket, majd elhajtott a helyszínről.

A tárgyaláson kiderült, hogy Pusey három percig videózta a rendőröket, akik között volt olyan, aki élt még, és a teherautó alá volt szorulva. Pusey odament a feltehetőleg még életben lévő nőhöz, és egész közelről videózni kezdte, de semmit sem segített neki.

Ez többek között az egyik rendőr testkamerájának felvételéből derült ki. A készülék azt is felvette, hogy a férfi gratulál a baleset miatt a rendőröknek, és szidalmazni kezdi őket, amiért tönkretették a Porsche márkájú sportkocsiját.

Csak annyira vágytam, hogy hazaérjek, és egyek egy kis sushit

– mondta a férfi a felvétel szerint a magatehetetlen rendőröknek. Ezután hajtott el a helyszínről. Az ügyben vádat emeltek a teherautót vezető sofőr ellen is.

Később az is kiderült, hogy a jelzálogbrókerként dolgozó Pusey a videót megosztotta a barátaival is. A férfit nem sokkal a baleset után az otthonában kapták el a rendőrök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!