Egy amerikai oltásellenes magániskola arra kéri a beoltott tanárokat, hogy kerüljék el az iskolát

2021. április 27. – 15:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy amerikai magániskola társalapítója arra kérte az intézmény oktatóit, hogy ha beoltatják magukat, maradjanak távol az iskolától, írja a New York Times.

A Miami egyik divatos negyedében működő Centner Academy a múlt héten levelet küldött a tantestületnek és a személyzetnek, akiket nem az oltásra ösztönöztek, hanem Leila Centner „nehéz szívvel” arról tájékoztatta őket, hogy ha beadatják maguknak valamelyik vakcinát, akkor távol kell maradniuk a diákoktól.

Centner korábban gyakran osztott meg oltásellenes posztokat, levelében pedig tévesen azt állította, hogy „a közelmúltban olyan jelentések láttak napvilágot, amelyek szerint a nem beoltott emberekre negatív hatással van, ha olyan emberekkel érintkeznek, akik be vannak oltva”.

Az iskolavezető azt állítja, hogy három olyan nőről is tud, akinek negatív hatással volt a menstruációs ciklusára az, hogy beoltott emberrel találkozott. Az a tévhit, hogy a vakcina valahogy át tud jutni egy beoltott emberről egy nem beoltottra, többször előfordul az oltásellenesek körében. De erre valójában nem képes az oltóanyag.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!