Hét embert megkéseltek egy holland menekülttáborban, ketten életveszélyesen megsérültek

2021. április 22. – 13:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Heten megsérültek, köztük ketten életveszélyesen, amikor a hollandiai Echt településnél található menekülttáborban szerda este egy 24 éves férfi késeléses ámokfutásba kezdett

írta csütörtökön az AP hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva. A feltételezett elkövetőt, a tábor 24 éves lakóját a rendőrség letartóztatta, a bűncselekmény súlyossága miatt a hatóságok regionális vészhelyzetet hirdettek.

Az Amszterdamtól 180 kilométerre délre, a Belgium és Németország közti keskeny korridorban található menekülttáborhoz szerda éjjel több mentőautó és egy helikopter érkezett, a helyi mentősök támogatására a közeli Németországból is érkezett segítség. A sebesülteket a közeli kórházba szállították, az épület azon részét, ahol az incidens történt, a nyomozás idejére lezárták, az ott tartózkodókat egy másik részlegbe telepítettek át.

Egyelőre nem világos, pontosan miért és hogyan fogott bele a fiatal férfi sorstársai bántalmazásába, és az sem, hogyan sikerült a kiérkező rendőröknek 10 perc alatt megfékezni.

Az MTI helyi források alapján idézi a nyolcezres Echt polgármesterét, Jos Hesselst, aki szerint a központ több tucat lakója szemtanúja volt a támadásnak, ezért pszichológiai segítséget kell kapniuk.

A tábor lakói kis területen élnek, többnek traumatikus múltja van. Nem könnyű itt sem az életük, gyakoriak a konfliktusok – bár az ilyen súlyos esetek kivételesnek számítanak.

A befogadóközpontban jelenleg 400, hollandiai menekültstátuszt igénylő különféle nemzetiségű ember él együtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!