Késsel hadonászó fekete lányt lőttek le a rendőrök a Floyd-ügy ítélethirdetése előtt

2021. április 21. – 10:16

frissítve

Késsel hadonászó fekete lányt lőttek le a rendőrök a Floyd-ügy ítélethirdetése előtt
Rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videófelvétel egy késsel hadonászó fiatal lányról – Fotó: MTI/AP, columbusi rendőrség

Másolás

Vágólapra másolva

Egy rendőr lelőtt kedden egy 16 éves afroamerikai lányt az Egyesült Államokban, az ohiói Columbus városában, miután késelési kísérletről szóló bejelentésre érkezett egy családi házhoz.

Az MTI tudósítása szerint az ohiói eset helyi idő szerint kedden késő délután történt, körülbelül fél órával az előtt, hogy Minneapolisban az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Floyd-ügyben. Chauvin tavaly május 25-én, egy rendőri intézkedés során perceken keresztül térdelt az afroamerikai George Floyd nyakán, és ezzel a vád szerint a férfi halálát okozta.

A columbusi rendőrség bejelentésre érkezett egy házhoz, és kaotikus helyzettel szembesült. A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videofelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek. Az egyik rendőr meglőtte a támadót, Ma'Khia Bryant kórházban halt bele sebesüléseibe.

Az incidens után tiltakozások voltak Columbus több utcájában, illetve a helyszínen. Andrew Ginther columbusi polgármester nyugalomra intett. Azt mondta, a felvételből ítélve a rendőr azért nyitott tüzet, hogy megvédjen egy másik fiatal lányt. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!