Gyerekekre és háziállatokra is életveszélyes a méregdrága amerikai futópad

2021. április 17. – 17:32

Másolás

Vágólapra másolva

Figyelmeztető videót tett közzé az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság, miután egy kisgyerek halálát okozta egy több mint 4000 dolláros futógép Amerikában, írja a CNN. A Peloton's Tread+ nevű termék miatt rengeteg vásárló tett panaszt, miután megsérültek miatta a gyermekeik és háziállatait. Egy esetben pedig egy gyerek belehalt a sérüléseibe.

A figyelmeztető videó egy otthoni felvétel, amelyen azt látni, hogy két kisgyerek az üzembe helyezett futógéppel játszik, majd egyikük beszorul a gép alá, hogy aztán az eszköz teljesen begyűrje maga alá a pici gyerek testét. A kisfiú a felvétel szerint komolyabb sérülések nélkül megúszta, de egyeseknek még így is felkevaró lehet a felvétel:

A hatóság szerint 39 panasz érkezett eddig a gép miatt, és arra kérik a gyerekkel vagy háziállattal élő tulajdonosokat, hogy azonnal fejezzék be az eszköz használatát. A 4295 dollárba (közel 1,3 millió forint) kerülő eszköz gyártója azóta erősen bírálta a fogyasztóvédelmi hatóságot a szerintük félrevezető tájékoztató miatt, ugyanis szerintük a használati utasítás szerint sem szabad 16 évesnél fiatalabbak és háziállatok közelében működésbe hozni az eszközt, és a megfelelő biztonsági előírások betartásával semmi veszélyt nem jelent a használata.

A cég a közölt videóra úgy reagált, hogy ha a szülők megfelelően használták volna a biztonsági zárat az eszközön, akkor a gyerekek nem tudták volna bekapcsolni maguktól játék közben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!