Fizetésükért tüntető munkásokat lőttek le egy kínai tulajdonú erőmű előtt Bangladesben

2021. április 17. – 17:03

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább öten meghaltak, és egy tucatnyian megsérültek Bangladesben, amikor a helyi rendőrség tüzet nyitott a tüntetőkre, írja az Aljazeera. Az áldozatok egy helyi szénalapú erőmű dolgozói, akik többek között a ki nem fizetett bérük, a túl magas munkaóra és diszkrimináció miatt tüntettek.

Banshkhali település rendőrfőnöke szerint közel 2000 munkás támadott botokkal és kövekkel a rendőrökre, akik ezután tüzet nyitottak. Mind az öten lőtt sérülésbe haltak bele, a sérületek között pedig vannak rendőrök is.

A Dhaka fővárostól 265 km-re délkeletre található erőmű egy fontos kínai beruházássorozat egy része, amellyel Kína igyekszik szorosabbra fűzni a gazdasági kapcsolatot Bangladessel. Az erőmű évek óta véres zavargások helyszíne, ahol több halálos áldozatot követelő tüntetés is volt már az elmúlt években. Jogi aktivisták szerint az erőmű nem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak, és az ottlakók megkérdezése nélkül építették fel.

Korábban az erőmű megépítését ellenző és támogató helyiek estek egymásnak, amelynek négy halálos áldozata lett, mire megérkeztek a rendőrök. Később egy másik tüntetés során öltek meg egy civilt a helyi rendőrök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől