Ha nem nyújtogatja a nyelvét, gilisztának hiszi, pedig egy mérges kígyó kandikált ki a salátából

2021. április 14. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elég kellemetlen meglepetésben részesült az az ausztrál férfi, aki egy sydney-i Aldiban egy mérges kígyót is kapott a római salátával összecsomagolva.

Alexander White hétfőn vásárolta az Aldiban a salátát, amit gyanútlanul kézben vitt végig a bolton, miután nem volt bevásárlókocsija, majd belegyömöszölte a hátizsákjába.

Otthon vette észre, hogy valami mozog a zöldleveles csipkebokorban salátában. „Körbe tekergett és nyújtogatta a kis nyelvét. Igazából ebből jöttem rá, hogy ez nem egy óriási giliszta. Bár őszintén szólva jobban éreztem volna magam, ha az lett volna” – idézte White-ot a Guardian.

A férfi ezután egy természetvédő szervezethez fordult távsegítségért, majd közösen megállapították, hogy a körülbelül 20 centiméteres állat egy növendék sápadt fejű kígyó (Hoplocephalus bitorquatus). Ez a faj a mérgessiklófélék családjába tartozik, és elég sok kellemetlenséget tud okozni. Ha az emberbe juttatja a mérgét, biztosan kórházi kezelésre van szükség. White-ék még jól is jártak, hiszen először a szintén jó nevű, de sokkal veszélyesebb textilmintás barnakígyóként azonosították be a saláta potyautasát.

Az Ausztrál Múzeum szerint még senki sem halt bele a sápadt fejű kígyó marásába, de a mérge durva fejfájást, homályos látást, rendellenes vérzést és fájdalmat képes kiváltani.

Miután White-ék túlvoltak az első sokkon, videózni kezdték a kígyójukat, ami szerintük nagyon cuki volt. A biztonság kedvéért átnézték a többi megvásárolt holmit is, hátha azokból mászott át a kígyó a salátába, de nem találtak semmit. A kígyó aztán lenyugodott, visszabújt a salátába, Whiték pedig a csomagolással együtt a műanyag dobozba tették, és ott pihent addig, míg meg nem érkezett a kígyóbefogó szakember.

A történet végén a kígyó is megmaradt, és a vásárló is jól lakott. White ugyanis vacsorára megette a salátát. Egy életre megtanulta, hogy érdemes jó alaposan megmosni, és azt is, hogy jobb ellenőrizni a csomagolást, nincs-e rajta egy lyuk, amin egy kígyó be tud slisszolni.

A kígyó, ha minden jól megy, hazakerül majd. Az Aldi és a természetvédők visszaviszik arra a területre, ahol leszedték a salátát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!