Tömegek szabadultak rá a vendéglátóhelyekre Angliában az első napon, amikor kinyithattak a teraszok

2021. április 13. – 11:21

frissítve

Tömegek szabadultak rá a vendéglátóhelyekre Angliában az első napon, amikor kinyithattak a teraszok
Fotó: Henry Nicholls / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn 97 nap után megnyithattak a brit vendéglátóhelyek teraszai, az ország több pontján, például London belvárosában is nagyobb tömegek gyűltek össze este, írja a BBC.

A brit kormány részletes nyitási menetrendjének megfelelően április 12-től kezdve a koronavírus-járvány miatt bezárt üzletek kinyithatnak Nagy-Britanniában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.

„Őszintén szólva olyan jó érzés, mintha kijöttünk volna a börtönből. Születésnapot ünnepelünk, úgy gondolom, ez a legjobb ajándék” – mondta az egyik résztvevő a BBC-nek a Sohóban, London belvárosában. Egy másik arról beszélt, hogy az emberek nem ügyelnek a távolságtartásra, „úgy érzik, hogy a Covid-korlátozások megszűntek”. A rendőrség jelen volt, de a legtöbb esetben nem léptek közbe, nem figyelmeztettek a távolságtartásra – írta a BBC.

Egy sohói üzlettulajdonos arról beszélt, hogy még a zsúfolt utcákon is csak a szokásos beltéri kapacitásuk valamivel több mint 10 százalékával tudtak működni, így még mindig csak a veszteségeik csökkentéséről van szó. A beltéri vendéglátás várhatóan május 17-én indul újra.

A belvárosi utcákat több helyen lezárták, hogy a szabadban több hely legyen az emberek számára. Az alábbi képek a Soho egyik utcájában készültek:

A nyitás első estéjén, április 12-én bulizók London Soho negyedében – Fotók: Facundo Arrizabalaga / EPA / MTI A nyitás első estéjén, április 12-én bulizók London Soho negyedében – Fotók: Facundo Arrizabalaga / EPA / MTI
A nyitás első estéjén, április 12-én bulizók London Soho negyedében – Fotók: Facundo Arrizabalaga / EPA / MTI
A nyitás első estéjén, április 12-én bulizók London Soho negyedében – Fotók: Facundo Arrizabalaga / EPA / MTI
Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass