180 éves gyárépület lángol Szentpéterváron

2021. április 12. – 15:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt a kiérkezett tűzoltók parancsnoka, két társa pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett Szentpéterváron, ahol kigyulladt egy 180 éves gyárépület. A többemeletes Nyevszkaja Manufakturában a lángok már ezer négyzetméternél is nagyobb területet pusztítottak el, beomlott az épület teteje is – írta a Ria Novosztyi. Délután már helikopterről is oltották a textilgyárat és szövőüzemet.

Az 1841-ben megnyílt gyárat az angliai James Thornton alapította, a céget 1918-ban államosították, majd 1922-től Vörös Takács néven működött. A Szovjetunió évei alatt a vállalat szélesítette tevékenységi körét, és a rendszerváltás után sem szűnt meg: a privatizáció után kapta a Nyevszkaja Manyifaktura nevet, és fenntartotta tevékenységét, igaz, az épület egy részét más cégeknek adták bérbe.

A tűz a 3–5. szinten ütött ki. Az épület az 5,3 milliós Szentpétervár délkeleti részén fekszik, hatalmas területen, amely a Néva folyóra néz, jó közlekedési csomóponton. Adottságai alapján sokak szerint nagyon vonzó lehet ingatlanfejlesztési tervekhez. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!