Foglyokat engedett szabadon az Iszlám Állam

2021. április 8. – 06:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet szerdán 50 emberből 46-ot szabadon engedett azok közül, akiket gombászás közben rabolt el még kedden Szíria nyugati részén, Hama tartományban, írja az MTI.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) bejelentése szerint a szabadon engedett emberek között 13 rendőr is van.

A tartomány keleti részén található asz-Szaanba számos család költözött korábban amiatt, hogy az értékes szarvasgomba szedésével foglalkozzon. A dzsihadisták azzal vádolták a gombaszedőket, hogy támogatják Bassár el-Aszad elnök kormányzatát, és a hadseregnek dolgoznak, ezért egy rajtaütés során elrabolták őket. A támadásban egy civil meghalt.

Bár az Iszlám Állam döntő vereséget szenvedett, és elvesztette korábbi területeit mind Szíriában, mind Irakban, szétszéledt harcosai közül jó páran bevették magukat a sivatagokba, és onnan kiindulva hajtanak végre támadásokat: 2019 márciusa óta 1381 szíriai katona és kormányközeli milicista vesztette életét a terrorszervezet támadásaiban. Ugyanebben az időszakban 896 iszlamistát is megöltek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!