Múmiaparádé volt Egyiptomban, látványos show-val költöztették át huszonkét uralkodó múmiáját

2021. április 4. – 11:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Múmiaparádét tartottak Egyiptomban, huszonkét uralkodó múmiáját költöztették át egy másik múzeumba, írja az Al-Dzsazíra.

Látványos felvonulással ünnepelték szombaton Kairóban azt, hogy huszonkét múmiát – tizennyolc fáraót és négy királynőt – szállítottak át a Tahrir téri Egyiptomi Múzeumból az onnan hét kilométerre lévő, újonnan épített Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumába. Az ország diktatórikus vezetője, Abdel Fattáh esz-Szíszi az új múzeum bejáratánál személyesen fogadta a különleges, burkolt járművekben érkező múmiákat.

A testeket egy speciális, nitrogénnel feltöltött, párnázott dobozban szállították, hogy megvédjék őket a kórokozóktól és a rázkódástól. Még az utat is felújították, hogy bukkanók nélkül tudjanak rajta végiggurulni az erre a célra átalakított járművek.

A nagyszabású esemény célja részben az volt, hogy felkeltse az érdeklődést a rendkívül gazdag egyiptomi régiséggyűjtemény iránt most, amikor a járvány miatt hozott korlátozások óriási csapást mértek az ország idegenforgalmára.

Ezek a felvételek a látványos költöztetés perceiben készültek:

És néhány fotót is összegyűjtöttünk az eseményről:

A képek forrása: AFP A képek forrása: AFP
A képek forrása: AFP A képek forrása: AFP
A képek forrása: AFP
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!