Betörők támadtak otthonában Franciaország kétes hírű volt miniszterére, Bernard Tapie-re

2021. április 4. – 18:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Feleségével együtt rablótámadás áldozata lett a 90-es évek francia közéletének egyik ikonikus alakja, Bernard Tapie egykori francia miniszter és adócsaló vállalkozó, írja a francia RFI a rendőrség vasárnapi közlése nyomán.

A már ágyban fekvő Tapie-re és feleségére szombat éjjel – nem sokkal éjfél után – tört rá négy ismeretlen férfi a Párizstól nem messze fekvő Combs-la-Ville településen álló otthonukban. A rendőrség által közzétett információk szerint az egyik ablakon behatoló betörők a párt bántalmazták, majd elektromos vezetékkel megkötözték, csak ezután léptek meg a zsákmánnyal.

A francia sajtóban megjelent információk szerint előbb Bernard Tapie felesége, Dominique szabadította ki magát, aki ezután a szomszédaikhoz sietve értesítette a rendőrséget. Combs-la-Ville polgármestere, Guy Geoffroy az AFP-nek arról beszélt: az elkövetők a nőt a hajánál fogva rángatták, így próbálták meg kiszedni belőle, hol tartják az értékeiket, az arcát több ütés is érte.

A polgármester közlése szerint a betörők csak még indulatosabbak lettek attól, hogy a pár otthonából jelentősebb értéktárgyak, az általuk keresett „kincsek” nélkül kellett távozniuk. Az RFI információ szerint végül két karórával (köztük egy Rolexszel), illetve néhány fülbevalóval, karkötővel és egy gyűrűvel léptek meg. A hírek szerint a 78 éves Bernard Tapie-t egy tárggyal fejbe verték, az orvosi ellátást azonban visszautasította.

Bernard Tapie egyebek mellett a francia Olympique Marseille futballklub elnöke, valamint az Adidas tulajdonosa is volt, aki 1989-ben szocialista képviselőként bejutott a francia nemzetgyűlésbe, majd Pierre Bérégovoy kormányában miniszteri tisztséget is vállalt. Később bűnösnek találták korrupció, adócsalás és vállalati eszközökkel való visszaélés miatt, ezekért öt hónap szabadságvesztésre ítélték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!