Betörők támadtak otthonában Franciaország kétes hírű volt miniszterére, Bernard Tapie-re

2021. április 04. – 18:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Feleségével együtt rablótámadás áldozata lett a 90-es évek francia közéletének egyik ikonikus alakja, Bernard Tapie egykori francia miniszter és adócsaló vállalkozó, írja a francia RFI a rendőrség vasárnapi közlése nyomán.

A már ágyban fekvő Tapie-re és feleségére szombat éjjel – nem sokkal éjfél után – tört rá négy ismeretlen férfi a Párizstól nem messze fekvő Combs-la-Ville településen álló otthonukban. A rendőrség által közzétett információk szerint az egyik ablakon behatoló betörők a párt bántalmazták, majd elektromos vezetékkel megkötözték, csak ezután léptek meg a zsákmánnyal.

A francia sajtóban megjelent információk szerint előbb Bernard Tapie felesége, Dominique szabadította ki magát, aki ezután a szomszédaikhoz sietve értesítette a rendőrséget. Combs-la-Ville polgármestere, Guy Geoffroy az AFP-nek arról beszélt: az elkövetők a nőt a hajánál fogva rángatták, így próbálták meg kiszedni belőle, hol tartják az értékeiket, az arcát több ütés is érte.

A polgármester közlése szerint a betörők csak még indulatosabbak lettek attól, hogy a pár otthonából jelentősebb értéktárgyak, az általuk keresett „kincsek” nélkül kellett távozniuk. Az RFI információ szerint végül két karórával (köztük egy Rolexszel), illetve néhány fülbevalóval, karkötővel és egy gyűrűvel léptek meg. A hírek szerint a 78 éves Bernard Tapie-t egy tárggyal fejbe verték, az orvosi ellátást azonban visszautasította.

Bernard Tapie egyebek mellett a francia Olympique Marseille futballklub elnöke, valamint az Adidas tulajdonosa is volt, aki 1989-ben szocialista képviselőként bejutott a francia nemzetgyűlésbe, majd Pierre Bérégovoy kormányában miniszteri tisztséget is vállalt. Később bűnösnek találták korrupció, adócsalás és vállalati eszközökkel való visszaélés miatt, ezekért öt hónap szabadságvesztésre ítélték.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!