Elraboltak egy haiti lelkészt a húsvéti szertartásról

2021. április 03. – 08:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebookon élőben közvetített húsvéti szertartás közben elraboltak további három embert, így a zongoristát is.

A Haitiban készült felvételen látható, amint a templomi kórus két tagja a lelkész mellett, az oltárnál állva énekli a zsoltárt, majd egyikük hirtelen eldobja a mikrofont, és mindhárman megpróbálnak elbújni az oltárnál. Még szól a zongorakíséret, amikor megjelenik egy fegyveres, és elvezeti őket – írja az MTI

Az emberrablás a Hetednapi Adventista Egyház egyik gyülekezetének templomában történt, a főváros, Port-au-Prince peremén fekvő Diquini városnegyedben.

Gregory M. Figaro, akinek az apja, Greger Figaro alapította a gyülekezetet, elmondta a Miami Herald című lapnak, hogy nyolc-tíz fegyveres érkezett két gépkocsival a templomhoz, és a lelkészen kívül elrabolt még három embert, köztük a zongoristát.

Az utóbbi években Haitiben elharapózott a bűnözés, és gyakoriak a hasonló, váltságdíj reményében végrehajtott emberrablások, amelyek már-már megbénítják a haiti gazdaságot és társadalmat.

Haiti ma egész Amerika legszegényebb országa. Haiti negyedakkora, mint Magyarország, de 11 millióan lakják, főleg afrikaiak leszármazottai. Az elmúlt évtizedekben rettenetes diktatúrák tették tönkre az ország gazdaságát, a legismertebb kényúr Papa Doc Duvalier volt. aki véres diktatúrájában 30 ezer embert mészároltatott le, és örökös elnöknek nyilvánította magát. Őt a fia, Baby Doc követte a vezetésben, de az ő hatalmát megdöntötte a nép. Azóta jellemzően katonai puccsok határozzák meg az országaktuális vezetését.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!