Trump véletlenül tiltólistára rakott egy kis veronai pizzériát elnöksége utolsó napján

2021. április 3. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem mindennapi hibára derült fény Donald Trump elnökségének utolsó napjáról: a The Guardian cikke szerint a korábbi amerikai elnök tévedésből rossz embert helyezett tiltólistára, így egy, a venezuelai olajipari körökhöz köthető férfival együtt egy veronai pizzéria, illetve egy szardíniai grafikai stúdió tulajdonosa is tiltólistára került.

Donald Trump még 2019-ben, az elnöksége alatt sújtotta szankciókkal a venezuelai állami olajvállalatot, a PDVSA-t, hátha így sikerül elmozdítania a hatalomból az ország elnökét, az Egyesült Államok által korrupcióval, választási csalással és emberi jog megsértésével vádolt Nicolás Madurót. Trump aztán elnöksége utolsó napján egy sor, a PDVSA-val kapcsolatban álló olajipari céget is szankcionált, innen indult a félreértés.

Eredetileg ugyanis a venezuelai olajipari körökhöz köthető Alessandro Bazzonit akarták csak büntetni, ám sikerült a neve alá vonni az éttermet és a grafikai stúdiót is még január 19-én.

A tévedés egyébként viszont elég hamar kiderült, legalábbis a veronai Alessandro Bazzoni állítása szerint még január 19-én, banki ügyintézés közben értesült arról, hogy zárolták minden számláját. Elsőre azt hitte, hogy ez valami vicc, hiszen a koronavírus-járvány miatt amúgy is nehéz időket él át a vendéglátás, pont egy nemzetközi szankció nem hiányzott még az életéből.

Bazzoni ezek után gyorsan korrigáltatni tudta a dolgot, csak pár adatot kellett megadnia egy online platformon, és ha már ott volt, akkor gyorsan kérvényezett is egy 2023-ig érvényes vízumot.

Az USA pénzügyminisztériuma felismerve a tévedést mindkét ártatlan Bazzonit levette a tiltólistáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől