Súlyos vonatbaleset Tajvanban: legalább 36-an meghaltak, sok a sérült is

2021. április 2. – 07:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alagútban siklott ki egy személyvonat pénteken Tajvanon, a vasúti rendőrség közleménye szerint legkevesebb 36 halottja és 61 sérültje van a balesetnek, hetvenkét embert még nem sikerült kiszabadítani a vagonokból, írja az MTI.

A vonat Tajtung városába tartott, és a Hualiantól közvetlenül északra lévő alagútban siklott ki. A CNA tajvani állami hírügynökség szerint a baleset azután történt, hogy a vonat nekiütközött egy tehergépkocsinak. Egyes vagonok az alagút falának csapódtak. A szerelvény nyolc vagonjában több mint 350-en utaztak. Az első négy kocsiból 80-100 embert sikerült kimenteni, de a másik négy deformálódott, és nehezen férnek hozzájuk.

Az áldozatok száma még emelkedhet, legalábbis erre lehet következtetni az alapján, hogy a tűzoltóság korábban közleményében úgy fogalmazott, az előzetes szemle szerint, hogy a balesetet szenvedett szerelvényben sok ember nem mutat életjelet. Caj Ing-ven tajvani elnök utasította az illetékes kormányzati szerveket, hogy minden tőlük telhető erőfeszítést tegyenek meg a mentés során.

Három évvel ezelőtt is kisiklott egy vonat Tajvan északkeleti részén, a balesetben 18-an meghaltak, és 175-en megsérültek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!