Főzős videóival buktatta le magát egy olasz maffiózó

2021. március 30. – 09:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hírhedt calabriai bűnszervezet, a 'Ndrangheta egyik tagja egy YouTube-ra feltöltött főzős videóval buktatta le magát a Dominikai Köztársaságban – írja a BBC.

Az 53 éves Marc Feren Claude Biart annak ellenére osztotta meg a világgal a kulináris képességeit, hogy az olasz rendőrség már évek óta a nyomában volt. A videóin az arcát ugyan nem mutatta, de a tetoválásai elárulták őt, így múlt szerdán az Interpollal együttműködve már le is tartóztatták, és kiadták Olaszországnak.

A rendőrség közleménye szerint a 2014 óta szökésben lévő Biart csendes életet élt családjával Boca Chica városában. A gyanú szerint korábban kokaint szállított Hollandiába a 'Ndrangheta Cacciola nevű klánjának tagjaként.

A 'Ndranghetát a világ egyik legerősebb bűnszervezetének tartják, akik az Európába érkező kokain jelentős részét ellenőrzésük alatt tartják. Olaszországban jelenleg is tart az elmúlt harminc év legnagyobb maffiapere, amelyben a ’Ndranghetával kapcsolatban álló 355 maffiózó és tisztviselő fog bíróság elé állni. Az ügy méretét jól jelzi, hogy az előzetes tárgyaláson három órán át olvasták fel a vádlottak neveit – számolt be erről az AFP hírügynökség.

A maffiaper vádirata gyilkosságokat, kábítószer-kereskedelmet, zsarolást és pénzmosást is tartalmaz. Várhatóan több mint 900 tanút fognak meghallgatni a két évig tartó tárgyalássorozat során.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!