Egy 14 éves lány szexuális kizsákmányolásával vádolják Epstein egykori barátnőjét

2021. március 29. – 23:56

Egy 14 éves lány szexuális kizsákmányolásával vádolják Epstein egykori barátnőjét
Maxwell a hétfői tárgyalásán – Tárgyalási rajz: Jane Rosenberg / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Egy új vádemelés szerint Ghislaine Maxwell többször is fizetett egy 14 éves lánynak, hogy meztelenül megmasszírozza Jeffrey Epsteint és közösüljön vele – írja a New York Times. A vád szerint 2001 és 2004 között ez többször is előfordult. Az eddigi vádak alapján Maxwell csak segített Epsteinnek a fiatalkorú lányok toborzásában és megkörnyékezésében, ez a mostani súlyosabb.

A vád szerint miután a lány végzett Epstein masszázsával, Maxwell – vagy Epstein egy másik alkalmazottja – több száz dollárt fizetett neki.

Maxwellt 2020 júliusában tartóztatták le, mert a rendőrség gyanúja szerint több kiskorút is megkörnyékezett és – közvetve vagy közvetlenül – szexmunkára kényszerített. Decemberben az egész vagyonát (22,5 millió dollárt) ajánlotta fel óvadékként, hogy szabadlábon védekezhessen, de a bíróság ezt elutasította.

A vádirat ezt az új 14 éves lányt Kiskorú áldozat 4-ként említi. Elvileg Maxwell és Epstein rábeszélte a lányt, hogy másokat is toborozzon, hogy megmasszírozzák Epsteint. Ezek után több 18 évesnél idősebb és fiatalabb lányt is bevont, mert ő is, és a többiek is több száz dollárt kaptak egy-egy ilyen – gyakran szexbe forduló – masszázsért.

Az ügy másik fő vádlottja, Jeffrey Epstein már nem él, a rendőrség szerint 2019-ben felakasztotta magát a cellájában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!