Robbanás történt Indonézia egyik legnagyobb olajfinomítójában

2021. március 29. – 09:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt, és hatalmas tűz ütött ki Indonézia egyik legnagyobb olajfinomítójában. A baleset hétfő hajnalban történt az állami olajvállalat, a Pertamina által üzemeltett balongani finomítóban Jáva szigetén – írja a BBC.

A balesetben legalább húszan megsebesültek, a környékről 950 embert evakuáltak. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást. A regionális katasztrófavédelmi hivatal szerint öt embert súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba, tizenöten könnyebb égési sérüléseket szenvedtek. A tüzet hétfő reggelig még nem tudták eloltani.

A balongani olajfinomító 2021. március 29-én, Indonéziában – Fotó: Agus Sipur / AFP
A balongani olajfinomító 2021. március 29-én, Indonéziában – Fotó: Agus Sipur / AFP

Az 1994 óta működő balongani olajfinomító Indonézia egyik legnagyobb és legfontosabb ilyen létesítménye, üzemanyagot és petrolkémiai anyagokat juttatnak innen a fővárosba, a 200 kilométerrel nyugatra fekvő Jakartába. A Pertamina azt közölte, hogy a robbanás és a tűz miatt leállították a finomítót, de az üzemanyag-szállítás a baleset ellenére is zavartalanul folyik.

A cég a hétfői sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a tűz nem károsította a finomító feldolgozási képességeit, és azt remélik, a következő öt napban normalizálódik a helyzet. A tűz a finomító tartályainál keletkezett, a feldolgozóüzemet nem károsította – mondta a Reutersnek Nicke Widyawati, a Pertamina vezérigazgatója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!