Adott szóra kell majd elhinni, hogy Putyin vakcinát kapott

2021. március 23. – 12:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kreml szóvivője kedden arról beszélt, hogy Putyinnak „nem tetszik a kamera előtti oltakozás”, ezért nem lesz nyilvános, amikor megkapja a vakcinát, írja az MTI.

A szóvivő szerint a vakcina beadásának megtörténtét adott szóra kell majd elhinni, pontosabban

„Önöknek az adott szónak kell majd hinniük. Úgy lesz, ahogy az orvos szükségesnek véli. Ez (a beoltás) nem egy bonyolult eljárás, és a munkarend figyelembe vételével úgy fogják elvégezni, hogy az elnök munkaidejét a legkevésbé befolyásolják”

Frissítés: Megkapta az oltást Putyin, a hírt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte kedd este.

Putyin hétfőn beszélt arról, hogy kedden kívánja beoltatni magát. Az orosz elnök egy február 10-i online fórumon még azt ígérte, hogy nyár végén vagy ősz elején fogja beoltatni magát, és az injekció beadásakor nem kíván kamerák előtt „majomkodni”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kamerák előtt pózol a szibériai tajgán 2021. március 21-én. – Fotó: Alexei Druzhinin / Sputnik / Sputnik via AFP
Vlagyimir Putyin orosz elnök kamerák előtt pózol a szibériai tajgán 2021. március 21-én. – Fotó: Alexei Druzhinin / Sputnik / Sputnik via AFP

Putyin ekkor azt sem árulta el, milyen vakcinát fog kapni: most a szóvivő megerősítette, hogy az elnöki hivatal nem szándékozik nyilvánosságra hozni, melyik orosz védőoltást kapja meg. Oroszországban eddig a Szputnyik V, az EpiVacCorona és a CoviVac vakcinát jegyezték be, Putyin szerint „mindhárom vakcina abszolút megbízható”.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!