Egy kutyaharapás miatt el kellett altatni Freddie Mercuryt, a londoniak kedvenc fókáját

2021. március 23. – 15:29

frissítve

Egy kutyaharapás miatt el kellett altatni Freddie Mercuryt, a londoniak kedvenc fókáját
Freddie a harapás után – Fotó: British Divers Marine Life Rescue

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap megtámadta a Temze partján sétáló londoniak kedvencét, a Freddie Mercury névre elkeresztelt fókát egy kutya. A támadás olyan súlyos kárt okozott az állatban, hogy el kellett altatni.

A British Divers Marine Life Rescue közleménye szerint a támadás után Freddie-t a South Essex Wildlife Kórházba vitték kezelésre, ahol fájdalomcsillapítókat kapott és megvizsgálták.

Miután megállapították, hogy eltörött az úszólába és elmozdultak az ízületei, a szakorvosok lemondtak róla. Mint írták, a végtagot nagyon nehéz úgy rögzíteni, hogy ideje legyen meggyógyulni. Az orvosok az állat testén több harapási sebet is találtak, amelyek gyorsan fertőződtek.

„Úgy gondoljuk, hogy az egyetlen etikus és igazságos lehetőség az, ha véget vetünk a szenvedésének”

– írták a kórház a közösségi oldalán.

Hozzátették: remélik, hogy Freddie szomorú története hozzájárul ahhoz, hogy az emberek betartsák a megfelelő szabályokat, és úgy viselkedjenek a vadon élő állatok közelében, hogy ne okozzanak kárt nekik.

A kórház közölte: Freddie nem volt az egyetlen fóka, amit az elmúlt időszakban kezeltek. Külön figyelmeztették a kutyájukat sétáltatókat, hogy ne menjenek a fókák közelébe, és mindig tartsák a kutyákat pórázon.

Mint a Sky News írja, a Temzében gyakran láthatók fókák. A londoni Zoológiai Társaság felmérése szerint idén 117 tengeri emlőst észleltek a folyóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!