Trumpnak annyira hiányzik a Twitter, hogy saját közösségi platformot alapít

2021. március 21. – 21:22

Másolás

Vágólapra másolva

Miután a Twitter és a Facebook is végleg kitiltotta Donald Trump volt amerikai elnököt, saját felületen fog visszatérni a közösségi médiába.

A Twitter januárban függesztette fel végleg Trump 88,7 millió követővel rendelkező fiókját, miután több posztjával is megszegte a közösségi oldal szabályzatát a Capitolium ostomakor, a Facebook és az Instagram pedig szintén januárban szüneteltette Trump hozzáférését. Azóta egyik közösségi platform sem engedte vissza, ami valószínűleg nagyon megviseli az egykori elnököt, ugyanis a közösségi oldalait, különösen a Twittert előszeretettel használta nemcsak a gondolatai megosztására, hanem mindenféle elnöki bejelentésre, hagyományos sajtótájékoztató vagy tévébeszédek helyett.

Saját platformot hoz létre

Trump szóvivője a Fox News-nak elmondta, hogy az elnök két-három hónapon belül visszatér a közösségi média világába,

méghozzá a saját hálózatán,

amit „milliók várnak”, és ami „teljesen újraírja a játékszabályokat.” Az interjúból kiderült, hogy több techcég is megkereste Trumpot, illetve hogy a volt elnök vejének és egyben vezető tanácsadójának egy ponton közbe kellett lépnie, amikor szélsőséges közösségi oldalakra (például a Parler vagy a Gab) akarták átcsábítani az elnököt.

Az új közösségi oldalról egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a neve, vagy hogy pontosan mikor indul.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!