Hevesen bírálják az állatvédők a világ első jegesmedve-szállodáját

2021. március 17. – 16:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az északkelet-kínai Harbin városában a Harbin Polarland vidámpark részeként nyitották meg március 12-én a világ első jegesmedve-szállodáját, amely komoly tiltakozást váltott ki az állatvédők körében. A hotelt ugyanis úgy alakították ki, hogy mind a 21 szobájából éjjel-nappal látni lehessen a vadállatokat, írja a Reuters.

Yang Liu, a létesítmény szóvivője a lapnak azt mondta, hogy az állatok csak a szálloda fedett részén vannak teljesen bezárva, amint a hőmérséklet és a levegő minősége engedi, kiengedik őket a szabadba.

Miközben a szálloda teltházzal fut, az állatvédők hevesen bírtálták a hotelt. Jason Baker, a Peta Asia vezető alelnöke a lapnak arról beszélt, hogy a jegesmedvék az Északi-sarkvidék részei, nem állatkertekbe vagy üveg akváriumokba valók. „Természetes közegükben naponta akár 18 órán át is aktívak, miközben több ezer mérföldre kiterjedő tartományokban barangolnak”, magyarázta.

A jegesmedve hotelben egy szobáért éjszakánként 1888 és 2288 jüan (290 és 351 dollár, nagyjából 89 ezer és 108 ezer forint) közötti összeget kell fizetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!