Fejbe lőtték az egyéves kisfiút a houstoni rendőrök, miközben egy rablót üldöztek

2021. március 17. – 08:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyosan megsebesült egy egyéves fiú az USA-ban, miután a rendőrök fejbe lőtték egy üldözés során.

Disha Smalls a kisfiával, Legenddel a hátsó ülésen autózott Houstonban március 3-án, amikor meghallotta a rendőrautók szirénázását, és hamarosan már látta is őket. Azt mesélte, egyszer csak beugrott egy férfi az autóba, és ráparancsolt, hogy adja át neki a kormányt. Ő azonban nem akart kiszállni, mert hátul ült a kisfia. Mire bármit is tehetett volna, már elkezdtek az autóra lőni a rendőrök, és eltalálták a fiát – állítja a CNN cikke szerint.

A houstoni rendőrség közleménye szerint ugyanakkor nem ült az autóban a nő, és a 30 éves férfit üldöző rendőrök nem tudták, hogy egy kisfiú is van a hátsó ülésen, amikor tüzet nyitottak.

Két rablással gyanúsították azt a férfit, aki már összetört egy autót az üldözés során, és amikor át akart ülni a másikba, hiába szólították fel, nem dobta el a fegyverét. A helyszínen lelőtték, és ekkor találták el a kisfiút is.

A súlyosan megsebesült gyereket a rendőrség közleménye szerint azonnal elsősegélyben részesítették, és kórházba szállították, ahol kiszedték a golyót a koponyájából, de a repeszek még benne vannak a fejében. Tíz napja lélegeztetőgépen van.