Meghan Markle amerikai elnök lenne

2021. március 14. – 22:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elnöki ambíciói vannak Meghan Markle sussexi hercegnének, írja a Daily Mail. A legnagyobb brit bulvárlap szerint a március 7-i, Oprah Winfrey-nek adott interjújának amerikai sikerét lovagolná meg a hercegné.

A Daily Mail a brit Munkáspárt egy meg nem nevezett magasrangú tagjára hivatkozva azt írja, Markle már el is kezdett kapcsolatokat kiépíteni az amerikai Demokrata Párt vezető politikusaival. Az elmúlt években többször is felreppentek már hasonló pletykák.

A bennfentes forrás szerint Markle már a következő elnökválasztáson, 2024-ben megmérettetné magát. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a 78 éves Joe Biden nem tervez újraindulni első elnöki ciklusa után, így Markle legfőbb demokrata ellenfele Kamala Harris alelnök lesz. Mindketten az USA első női elnökei lennének győzelmük esetén.

Amerikai alkotmányjogászok szerint amennyiben Markle-t valóban megválasztják, kénytelen lesz lemondania hercegnői címéről az elnöki pozícióért cserébe. Ez az utóbbi hetek, hónapok fejleményeit nézve nem tűnik túl nagy áldozatnak a hercegné számára.

Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy ez a pletyka is része a brit bulvármédia Markle ellen folyó „lejárató kampányának”, nem először próbálják ugyanis „hataloméhesként” bemutatni őt a brit lapok. A hercegné a múlt vasárnapi interjújában is beszélt arról, hogy ki van téve a brit bulvárlapok állandó (sok esetben rasszista) támadásainak.

Tudatos lejáratás?

Számtalan gyűjtés található az interneten arról, hogy mennyire gyakran alkalmaznak kettős mércét Meghannel szemben a brit bulvárlapok, például a Daily Mail, a Sun és a Daily Express. A sussexi hercegnét támadták többek között avokádó evés, pocakjának fogása és a menyasszonyi csokra miatt is, miközben ugyanezekben a témákban csupa pozitív dolgot írtak Katalin hercegnéről.

Az Oprah Winfrey-nek adott interjú után – melyben a hercegné többek között arról beszélt, hogy a királyi család tagjaként érzett magány és intenzív ellenőrzés miatt öngyilkossági gondolatai voltak – is azonnal támadásba lendültek a brit lapok. Gyerekesnek és sértődöttnek írták le Markle-t, aki szerintük csak megjátszotta magát a kamerák kedvéért.

A legagresszívabban Piers Morgan, a második legnézettebb brit reggeli tévéshow, a Good Morning Britain műsorvezetője kelt ki a hercegné ellen. A vasárnapi interjút követő hétfői és a keddi műsorban is lehazugozta Markle-t. Úgy fogalmazott, hogy azt sem hinné el, ha az időjárás-jelentést olvasná fel neki. Az egyik legismertebb brit tévésnek számító Morgan az elmúlt években tucatnyi alkalommal támadta műsorában, valamint a Daily Mail által leközölt véleménycikkeiben a hercegnét.

Egyesek szerint Morgan ellenszenve mögött az áll, hogy miután évekig jó közeli kapcsolatot ápoltak egymással, Markle 2016-ban ghostolta őt (azaz mindenféle jelzés nélkül megszakított vele minden kapcsolatot) egy közös italozásuk után. Ezt pedig nem tudta sohasem megbocsátani a hercegnőnek, aki a műsorvezető elmondása szerint pont az említett italozásuk estéjén ismerte meg Harry herceget.

A múlt keddi adásban szembesítette is ezzel, illetve a támadásaival Morgant a műsor időjósa.

„Minden joga megvan hozzá, hogy megszakítsa veled a kapcsolatot, ha akarja. Mondott rólad bármit azóta, hogy nem beszéltek? Nem hiszem, hogy mondott volna, de te mégis folyamatosan szidalmazod”

– mondta. Morgan erre kiviharzott a stúdióból. A műsorvezető még aznap este felmondott a csatornánál.

Egyebek mellett az, hogy Markle-t rendszeresen negatív színben tüntetik fel a legolvasottabb brit lapok, állhat amögött is, hogy míg az Amerikában (ahol többnyire pozitív a fogadtatása a médiában) az emberek 57 százaléka van jó véleménnyel a hercegnéről, addig egy, az interjú után készült felmérés szerint az Egyesült Királyságban élők mindössze 31 százaléka.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!