Megmentette a gofrigyártó azt az autizmussal élő kanadai kisfiút, aki csak az ő, forgalomból kivont gofrijukat eszi meg

2021. március 9. – 10:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jerico Roman egy kilencéves, autizmussal élő kanadai fiú, aki számára az étkezés nagy és összetett kihívást jelent. Gyakorlatilag egyetlen ételt, a Nature's Path által készített fahéjas, juharszirupos gofrit eszi meg. Édesanyja, Jenna szerint naponta akár két dobozt is elfogyaszt az édességből.

A fiú 2020 elején megbetegedett, és a közel két hétig tartó betegsége ideje alatt nem volt hajlandó enni. Miután meggyógyult, anyja hosszas próbálkozás után akadt végül a Nature's Path gofrijára, amit a fia már megevett.

Csakhogy idén év elején megtudta, a gyártó leveszi a boltok polcairól ezt a termékét, amivel nem kis pánikot okozott a fiút egyedül nevelő anyának. Próbálkozott más gofrikkal is, de Jerico azokat sem fogadta el.

Amikor azonban a cég találkozott a fiúról szóló híradásokkal, úgy döntöttek, nem hagyhatják cserben Jericót, ezért megosztották a gofrijuk pontos receptjét az anyjával, hogy házilag is el tudja azt készíteni.

Mindez nagy megkönnyebbülést jelentett Jerico édesanyjának, aki még kampányt is indított annak érdekében, hogy valahogy összegyűjtse az Észak-Amerikában még itt-ott megmaradt készleteket. Samantha Falk, a Nature's Path kommunikációs vezetője azt mondta, hogy a vállalat segíteni akart a nehéz helyzetbe került családon.

„Sikerült felkutatnunk néhány dobozzal egy illinoisi raktárban” – mondta, és hozzátette, a vállalat kutatási és fejlesztési csapata azon dolgozik, hogy a kereskedelmi forgalomra szánt receptjüket átalakítsák úgy, hogy az otthon is elkészíthető legyen. A receptet és a szükséges hozzávalókat végül múlt pénteken juttatták el hozzájuk.

(Global News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!